Astrids hentejakke

Dette indlæg indeholder reklame

Inden ret længe, melder hende lillesøster jo sin ankomst i verden og vores lille familie. Vel efterhånden ok store familie? Når det nu er 3. arving i rækken, kommer det næsten helt bag på mig, hvor hurtigt tiden er gået. Lige nu skriver vi uge 30 og har dermed 10 uger til termin og jeg har nærmest ikke kigget på tøj, seng eller autostol endnu. Men som skrevet, så er det jo 3. arving i rækken og tilmed 3. pige og 2. vinterbarn i rækken, så mon ikke vi er nogenlunde dækket ind på de praktiske sager. Det satser jeg på. 

Men altså - jeg er jo ikke strikker for ingenting, så selvfølgelig er de strikkede sager ved at finde vej ind i lillesøsters garderobe. Det første, som kom af pindene og ind i garderoben blev Astrids hentejakke. 

For længe siden forelskede jeg mig i Cashmere Light fra Lang Yarns, men jeg har ikke kunne finde et projekt, hvor garnet kom ordentligt til sin ret. Det er simplethen så lækkert og blødt, det ligger sig fint i maskebilledet og bliver flot tæt. Det har volumen og er let på samme tid. Det er altså et ret særligt garn - og det kommer fra en der gramser på garn til hverdag. Prisen taget i betragtning, er det heller ikke et garn, hvor jeg ville strikke børnehavestrik af det. Så det har ligget noget tid på min hylde og ventet på, at den helt rigtige idé skulle opstå. 

På vores ferie i Paris snusede jeg lidt rundt i nogle børnetøjsbutikker og faldt over en jakke, med påsyet hat, lommer foran og en træls lynlås i ryggen. Men snittet var fint. Jeg blev et inspireret af en fin a-form og en hætte, som kunne varme de små ører over en hue på en lille ny. Jeg tænkte, at sådan en måtte kunne strikkes, så den blev helt perfekt til en lille ny verdensborger, som hurtigt bliver lidt kold, er lidt lille, ligger en del på ryggen og har lidt sart hud. 

Garnet stod rimelig hurtigt klart for mig og jeg gik hurtigt i gang med at teste hættens konstruktion af, længde på jakken, vendepinde og hvordan jeg fik den fine a-form. Det har resulteret i Astrids hentejakke.

Det bliver helt særligt at kunne tage Astrid med hjem, i en jakke af eget design, der er lagt så meget kærlighed i og er strikket i et helt særligt garn. 

Så selvom vi måske ikke har det praktiske helt på plads, så er vi ved at være klar til at møde hende - hendes to søstre spørger i hvert fald dagligt om den lillesøster ikke snart kommer. 

Opskriften på Astrids hentejakke udkommer i løbet af uge 35 og jeg håber I vil tage rigtig godt imod den! 

 

Venligst,

 

 

Sutten på billedet er fundet her.

Sengetøjet er fundet her.

  

Skriv en kommentar

Alle kommentarer gennemlæses inden de offentliggøres