Alcea Cardigan

Alcea Cardigan 

Lad os kalde det en lille kærlighedserklæring. 

I marts udviklede jeg opskriften til Alcea cardiganen - billederne er i øvrigt også fra marts og taget af dygtige Lise Høyer. Nåmen opskriften blev udviklet og strikket i marts - en til hver af mine piger, for at teste størrelse og garnmængde af, inden den kom til teststrik. Lige nu skriver vi August og de er blevet godt brugte siden da. Jeg vil tilskrive den kærlighed som de strikkede værker har modtaget fra de kortbenede i husstanden til fluffetheden og glimmeren. 

Og for at det ikke skal være løgn, strikkede jeg efterfølgende en til mig selv og skrev naturligvis en opskrift, som også er færdig og gennemtestet, den mangler bare at blive foreviget - så der må komme en efternøgler i form af voksenstørrelse ;)

Da jeg udviklede opskriften på Alcea cardigan var jeg opdaget af strukturer og hvordan strukturerne kan spille sammen. Når jeg skriver strukturer, mener jeg naturligvis strukturerne i garnet. Forskellige garner har forskellige egenskaber og jeg har længe været ret optaget af at kombinere det bedste fra flere kvaliteter. Jeg har derfor sat en tråd lækker, glat, spændstig og forholdsvis tyk merino sammen med to tråde fluffy og luksuriøs mohair. Alternativt til merinoen kan man også bruge en dobbelttråd Jawoll. Kvaliteterne har et stort farvekort og der kan laves mange lækre kombinationer. Mohairen giver en lethed, blødhed og lækkerhed til det strikkede arbejde, mens merinoen kan holde kanterne flotte og spændstige. Jeg er vild med hvordan kontrasten mellem de to garner kan ses og udtrykket det giver. Der kommer helt sikkert flere struktureksperimenter fra min hånd og pinde! 

 

Når du skal strikke denne cardigan, skal du være opmærksom på, at mohairen fra Lang Yarns, som der er brugt i opskriften, er noget tykkere end mange andre typer mohair – vælger du derfor at strikke i et alternativt garn, vil resultatet blive lidt tyndere og kontrasten mellem de to garner vil ikke være så markant. Jeg vil derfor til hver en tid opfordre dig til at strikke i originalgarnet, så du opnår det samme udtryk som originaldesignet. 

Mohair Luxe fra Lang Yarns findes i en almindelig verison og i en variant med glimmer. Varianten med glimmer hedder Mohair Luxe Lamé - du kan finde begge garner her på min hjemmeside. Varianterne er egentlig ens i egenskaber, men glimmer er bare lidt lækkert!

Cardiganen strikkes frem og tilbage på pinden oppefra og ned og med skift mellem mohair og merino. Bærestykket formes med jævne udtag, ærmerne strikkes rundt på strømpepinde eller med magic loop teknikken og sluttes af med et jævnt indtag inden ribkanten og overgangen til merinogarnet. Afslutningsvis samles der op til knaphulsstolper i merino og der sys knapper i. 

Den blå/grå Alcea cardigan du ser på billedet har jeg strikket i Mohair Luxe Lamé farve 0070 og merino 120 farve 0203. Mens den lilla er strikket i Mohair Luxe Lamé farve 0348 og merino 120 farve 0348. 

Opskriften på børnestørrelsen forventes at udkomme i løbet af uge 33

Venligst Birgitte

1 kommentar

Den ser SÅ fin ud, kunne godt tænke mig at se et billede hvor den ligger fladt, så man kan få en ide om “formen”?

Susanne oktober 26, 2020

Skriv en kommentar

Alle kommentarer gennemlæses inden de offentliggøres