En kumulusbluse i Cashmere Lace

Hej! 

Så blev det tid til at skrible lidt ned på bloggen igen - det har, af flere årsager, stået lidt stille, men nu blev det altså tid! 

Der er nemlig landet en masse fine farver i Cashmere Lace fra Gepard Garn og jeg synes ligesom at det var på tide at få fortalt lidt om mit seneste projekt i Cashmere Lace - nemlig min Kumulusbluse. 

Som en lille sidebemærkning, så er Kumulusblusen en PetiteKnit opskift som du kan købe direkte via hendes hjemmeside. 

Jeg har tidligere stikket Kumulusblusen i dobbelttråd Kid Seta fra Gepard Garn og har været meget glad for den - jeg kan skrive lidt og vise den frem på et andet tidspunkt. Mohair er skønt - det kan vi hurtigt blive enige om, men jeg ville gerne prøve noget andet, til min kumulus 2.0.

Derfor faldt mit valg på en dobbelttråd Cashmere Lace - det er der nogle ret håndgribelige overvejelser omkring. Cashmere er for det første død-lækkert, det er let og der er rigtig mange løbemeter i et fed og i modsætning til mohair fælder det på ingen måde. 

Resultatet er blevet virkelig fantastisk hvis jeg selv skal lige det - og det skal jeg jo nu engang. Opskriften er oprindeligt lavet til 18 masker på 10 cm på pind 4,5 og 2 tråde mohair. For at få strikkefastheden og de to tråde Cashmere Lace til at passe, måtte jeg på pind 5 mm. Garnet er stadig tæt og maskerne ligger sig flot op af hinanden uden at blive hullet på nogen måder. 

Blusen er blevet virkelig let og er helt sikkert en af mine favoritter i min strikkede garderobe. Hvis du leder efter noget at skifte en følgetråd af mohair ud med, vil jeg anbefale dig Cashmere Lace fra Gepard Garn - det har selvfølgelig ikke den samme "fluffethed" som en tråd med mohair, men den kan til gengæld fylde pladsen ud, er lækker blød og efterlader inden fimrehår - og så koster den ikke mere pr. løbemeter end en tråd mohair.

Som en lille servicemeddelse får du lige en lille guide til, hvor meget garn du skal bruge, hvis du vil strikke en Kumulusbluse som min: 

Til størrelse XS, skal du bruge 4 fed, til størrelse S og M 5 fed mens du i størrelse L og XL skal bruge 6 fed. I størrelse S og M vinder du bare det sidste fed op i to. 

Du kan finde Cashmere Lace og se alle farverne her.

Overvejer du at udskifte en tråd mohair med Cashmere Lace skal du selvfølgelig have for øje, at udtrykket i det strikkede arbejde vil ændre sig i forhold til originalversionen fra designerens hånd. Derudover vil jeg anbefale sig at lave en strikkeprøve, bare for en sikkerhedsskyld - selvom det kan være kedeligt :) 

Hvis du har spørgsmål eller jeg kan være behjælpelig med andet, er du velkommen til at kommentere på indlægget her, skrive til mig i livechatten eller sende mig en mail på info@knitwedo.dk.

Venligst, Birgitte

 

Indlægget er skrevet i samarbejde med//

Skriv en kommentar

Alle kommentarer gennemlæses inden de offentliggøres